Yaşam

Asya usulü portakallı tavuk tarifi nasıl yapılır?

Asya usulü turuncu tavuk Açıklama Çin restoranlarının favori lezzetlerinden biridir. Adından da anlaşılacağı gibi, tanımın ana maddesi portakaldır. Asya görgü kuralları turuncu tavukTanım portakal suyu ve portakal kabuğu rendesi ile yapılır.

Asya usulü portakallı tavuk Tarifi yapmak için öncelikle sos kapları pişirilir. Pişen sostan bir ölçü tavuklarla birleştirilip buzdolabında marine edilir. Marine işlemi biten piliçler unlanarak kızartılır. Fazla yağının çıkması için kağıt havlu serili bir tabağa alınır. Tavada kalan sos kaynatılırken içine su ile seyreltilmiş mısır nişastası ilave edilir. Sosa tavuk eklenir ve koyulaşana kadar pişirilir.

ASYA YÖNTEMİ PORTAKAL TAVUK TANIMI NASIL SAKLANIR?

Asya görgü kuralları turuncu tavuk Tanım Hava almayan bir kapta buzdolabında 3 ila 5 gün saklanabilir. Tekrar ısıtmanız gerektiğinde sosun koyu kıvamını inceltmek için yarım çay bardağı su ilave etmeniz gerekebilir.

İşte Asya esintili lezzetleri mutfağınıza taşıyacağınız Asya usulü portakallı tavuk tarifi…



ASYA ÖZEL TURUNCU TAVUK TARİFLERİ

4 KİŞİLİK / HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 40 DAKİKA

Asya görgü kurallarının tanımı için malzemeler portakal tavuğu;

Sosu için;

  • 1 buçuk su bardağı su
  • 1/3 su bardağı pirinç sirkesi,
  • 1/4 su bardağı limon suyu,
  • 2 buçuk su bardağı soya sosu,
  • 2 yemek kaşığı portakal suyu,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 1 yeşil soğan, doğranmış
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu,
  • Yarım çay kaşığı kıyılmış taze zencefil kökü,
  • 2 diş sarımsak, rendelenmiş
  • Yarım çay kaşığı pul biber,
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası,
  • 2 yemek kaşığı su

Tavuk için;

  • 2 tavuk göğsü (büyük küpler halinde kesilmiş),
  • 1 su bardağı un,
  • yarım çay kaşığı tuz,
  • Yarım çay kaşığı karabiber,
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Asya usulü portakal tavuğu nasıl tanımlanır?

Aşama 1



Asya usulü turuncu tavuk Her şeyden önce, sosu hazırlayın. 1 buçuk su bardağı su, 1/3 su bardağı pirinç sirkesi, ¼ su bardağı limon suyu, 2 buçuk su bardağı soya sosu ve 2 yemek kaşığı portakal suyunu uygun bir tencereye aktarın. Orta ateşte karıştırarak pişirin. Isıtılmış sos karışımına 1 su bardağı toz şeker, 1 adet doğranmış yeşil soğan, 1 yemek kaşığı portakal kabuğu, yarım çay kaşığı kıyılmış taze zencefil kökü, 2 adet rendelenmiş sarımsak ve yarım çay kaşığı pul biber ekleyin. Karıştırın ve kaynayana kadar pişirin. Kaynayan sos karışımını ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Adım 2



2 adet iri küp doğranmış tavuk göğsünü kilitli poşete koyun. 1 su bardağı soğuyan sostan tavuğun üzerine dökün ve poşeti kapatın. Buzdolabında en az iki saat marine edin.

Aşama 3



Marine edilen tavukların kalan sosunu tenceredeki sosun içine süzün. Tavuğa 1 su bardağı un, yarım çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyin. Torbanın kapağını kapatın ve tavukları una batırın.

Adım 4



3 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavada kızdırın. İçine un bulanan tavukları atın. Tavukları her iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Kızarmış tavuğu kağıt havlu serili bir tabağa alın ve üzerini alüminyum folyo ile kapatın.

Adım 5

Tavukları kızarttığınız tavayı silin ve tüm sosu içine dökün. Yüksek ateşte kaynatın. 3 yemek kaşığı mısır nişastası ve 2 yemek kaşığı suyu bir kasede pürüzsüz olana kadar karıştırın. Kaynayan sosa ekleyin. Altını kısık ateşe alıp tavukları ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin.

kalınlaşma Asya usulü turuncu tavukYemeğinizi pilav ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu