Haber

Mısır, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde daha geniş bir temsil istiyor

Kahire yönetimi, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) talebini dile getirdi.

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de düzenlenen G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılan Mısır Bakanı Samih Shukri açıklama yaptı.

“Çatışmaları çözen siyasi bir mesaja ihtiyacımız var”

Shukri, iklim değişikliği, borç sorunu ve artan gıda ve elektrik fiyatları gibi uluslararası toplumun karşı karşıya olduğu karmaşık krizlere işaret etti.

Mısır Dışişleri Bakanı, “Küresel ekonomiyi canlandırmak için uluslararası istikrar ve dayanışmayı teşvik eden ve çatışmaları çözen bir siyasi mesaja ihtiyaç var.”belirtilmiş.

“Karar alma organlarında daha fazla temsile ihtiyaç var”

BMGK’da daha geniş bir temsilciyi davet eden Shukri, talebini dile getirdi:

Gelecekteki jeopolitik krizlerde çok taraflı uluslararası sistemin sağlıklı olabilmesi için, BMGK da dahil olmak üzere söz konusu sistemin karar alma organlarında daha geniş temsiliyet gerekmektedir.

“Tahıl depolama merkezine ev sahipliği yapmaya hazırız”

24 Şubat 2022’den bu yana devam eden Rusya-Ukrayna Savaşı’nın yansımalarına işaret eden Şukri, şöyle konuştu: “Afrika kıtası ve Mısır’da kıtlığın ve gıda fiyatlarındaki artışın etkisi”da bahsedilmiştir.

Mısırlı Bakan, ülkesinin bir tahıl tedarik ve depolama merkezine ev sahipliği yapmak için uluslararası toplumla işbirliği yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Aynı isim, bunun kriz zamanlarında fiyat dalgalanmalarının ve tedarik zinciri aksamalarının azaltılmasına katkı sağlayacağını kaydetti.

Gözden kaçırma Mısır: Ortadoğu’da istikrar için ABD’ye güveniyoruz Haberin Detayları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu